Hozzávalók:
15 dkg fehér liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kk só
10 dkg hideg vaj
3-4 ek hideg víz
50 dkg zöldspárga
15 dkg sajt vékonyra szeletelve (pl. edami, ementáli)
olajspray
A sót elkeverjük a lisztben, majd belereszeljük a hideg vajat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjunk gyúrni. Ezután fél órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőszekrényből kivett tésztát kinyújtjuk, és 10-12 centis négyzeteket vágunk belőle. A négyzetekre teszünk egy szelet sajtot, arra pedig két spárgasípot. A spárgát megfújjuk olajspray-vel, sózzuk, borsozzuk. A tészta két sarkát a fotón látható módon behajtjuk, s összecsípjük, hogy ne jöjjön szét sütés közben.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.