A Nagy Vegetáriánus Kihívás napja – csatlakozz!

A belgiumi Gent városának vezetése az egészséges életmód és a környezetbarát politika jegyében arra biztatja a lakosságot, hogy hetente egy napon ne fogyasszanak húst. Ezzel javítják az egészségüket és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. A kampányt a köztisztviselők kezdik, ám ősztől az iskolások is húsmentes ebédet kapnak hetente egyszer.

szakacs

Nagyon tetszett ez a kezdeményezés, ezért felhívást teszek közzé: meghirdetem a Nagy Vegetáriánus Kihívás napját! Legyél egy napra vegetáriánus!
Aki csatlakozni szeretne, június 27-én, szombaton kizárólag vegetáriánus ételeket főzhet és fogyaszthat családjával. A célom, hogy bebizonyítsuk, hogy egy napot bárki eltölthet hús nélkül, úgy, hogy egészséges, finom és étvágygerjesztő ételeket eszik. Rendszeres olvasója vagyok a gasztroblogoknak, látom, hogy a nem vegetáriánus szakácsok is csodálatos húsmentes ételeket varázsolnak. Mutassuk meg a világnak! Csatlakozzatok és regisztráljatok a bejegyzés alján! A nagy nap után a résztvevők között kisorsolok (rögtönzött közjegyző előtt) egy családi belépőt Krisna-völgybe, egy vegetáriánus szakácskönyvet, illetve egy ebédrendelést (amit a nyertes választ) a Vegafutárnál.
Feltételek: A résztvevők természetesen nem főzhetnek húst (halat sem), és hogy kissé nehezítsük a dolgot, nem használhatnak tojást, gombát, hagymát és alkoholt.

Senki ne ijedjen meg, ez nem egy receptverseny. Arról szól, hogy ezen a napon ne együnk húst. Tehát ha valaki most beregisztrál, majd jún. 28-30 között annyit ír, hogy „krumplifőzeléket ettünk”, már teljesítette a feladatot és részt vesz a sorsoláson.

A jelentkezőket kérem, hogy június 30. déli 12 óráig küldjék el írásban, hogy mit ettek szombaton, és ha tehetik, küldjenek fotót a családról, az ebédről. Szívesen fogadom a recepteket is, és megjelentetem a blogon. A legjobb – fotóval ellátott receptek – megjelenhetnek a negyedévente megjelenő, Vissza Istenhez című magazinunkban (10 ezer példányban).
Kérlek benneteket, küldjétek el ismerőseiteknek a felhívást és csatlakozzatok a június 27-i Nagy Vegetáriánus Kihíváshoz!

  1. Június 30. déli 12 óráig küldd el hogy mi volt a menü, és ha van kedved, küldj recepteket is, fotóval. A leveleket a [email protected] címre várom.

 

Eddig fő regisztrált. Ha te még nem tetted meg, regisztrálj most!

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek