Zabpehely masala

Ha már unod a hagyományos zabkását, próbáld ki ezt az indiai fűszerezésű, sós fogást. Tökéletes választás hideg, téli napokra.

Hozzávalók:

3 ek olaj

2,5 kk római kömény

diónyi reszelt friss gyömbér

1 ek apróra vágott zöld erős paprika

2 kk őrölt koriander

½ kk aszafoetida

½ kk kurkuma

2 paradicsom lereszelve

1 kisebb sárgarépa megtisztítva, felkockázva

15 dkg zöldborsó

12 dkg zabpehely

2,5 kk só

1 ek citromlé

½ kk garam maszala

egy kis csokor korianderzöld felaprítva

Egy lábosban olajat hevítünk, megpirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért és a paprikát, néhány másodperc kevergetés után rászórjuk a koriandert, az aszafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük és ráöntjük a paradicsomot. Kevergetés közben 4-5 percig sűrítjük. Beletesszük a zöldségeket, és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beleszórjuk a zabpelyhet, megsózzuk, és ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés vizet, amit a zabpehely felvesz és krémes állagot kapunk. 2 perc főzés után belekeverjük a citromlevet, a garam maszalát és a zöldfűszert, majd lefedve állni hagyjuk. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek