Töltött cukkini

Friss, zsenge cukkinit kaptam ma, hát megtöltöttem. A töltött cukkininek nálam nincs állandó receptje, attól függ, mi van a hűtőben és a kamrában. Ez a mai így készült:

Hozzávalók:

1 nagy cukkini

3 ek olaj

1 fehér paprika

fél kk asafoetida

1,5 kk őrölt pirospaprika

2 dl paradicsomlé

egy csipet őrölt feketebors

1 ek felaprított friss zöldfűszer (kakukkfű, oregánó, rozmaring – ami van)

1,5 dl kuszkusz (lehet rizs vagy bulgur is, de ezeket előre meg kell főzni)

1,5 kk só

15 dkg reszelt sajt

A cukkini két végét levágtam, majd hosszában félbevágtam. A belsejét kiskanállal kikapartam, és felaprítottam. A két cukkini csónakot besóztam és félretettem. A paprikát is apróra vágtam. Serpenyőben olajat melegítettem, beledobtam a paprikát és a cukkini belsejét, 3 percig pirítottam. Rászórtam a pirospaprikát, a borsot és az asafoetidát, elkevertem, majd nyakon öntöttem a paradicsommal. Addig főztem, amíg besűrűsödött. Ekkor beleszórtam a kuszkuszt, megsóztam és adtam hozzá kb 2 dl vizet. Felforraltam, majd elzártam a lángot, és lefedtem a serpenyőt. 15-20 perc múlva belekevertem a reszelt sajtot, papírtörlővel kitöröltem a vizet, amit a só engedett, és megtöltöttem a cukkini csónakokat. A tetejére is szórtam egy kevés reszelt sajtot, majd a tepsit forró sütőbe toltam, és pirulásig sütöttem a cukkinit. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek