Friss, zsenge cukkinit kaptam ma, hát megtöltöttem. A töltött cukkininek nálam nincs állandó receptje, attól függ, mi van a hűtőben és a kamrában. Ez a mai így készült:
Hozzávalók:
1 nagy cukkini
3 ek olaj
1 fehér paprika
fél kk asafoetida
1,5 kk őrölt pirospaprika
2 dl paradicsomlé
egy csipet őrölt feketebors
1 ek felaprított friss zöldfűszer (kakukkfű, oregánó, rozmaring – ami van)
1,5 dl kuszkusz (lehet rizs vagy bulgur is, de ezeket előre meg kell főzni)
1,5 kk só
15 dkg reszelt sajt
A cukkini két végét levágtam, majd hosszában félbevágtam. A belsejét kiskanállal kikapartam, és felaprítottam. A két cukkini csónakot besóztam és félretettem. A paprikát is apróra vágtam. Serpenyőben olajat melegítettem, beledobtam a paprikát és a cukkini belsejét, 3 percig pirítottam. Rászórtam a pirospaprikát, a borsot és az asafoetidát, elkevertem, majd nyakon öntöttem a paradicsommal. Addig főztem, amíg besűrűsödött. Ekkor beleszórtam a kuszkuszt, megsóztam és adtam hozzá kb 2 dl vizet. Felforraltam, majd elzártam a lángot, és lefedtem a serpenyőt. 15-20 perc múlva belekevertem a reszelt sajtot, papírtörlővel kitöröltem a vizet, amit a só engedett, és megtöltöttem a cukkini csónakokat. A tetejére is szórtam egy kevés reszelt sajtot, majd a tepsit forró sütőbe toltam, és pirulásig sütöttem a cukkinit.