Olvasói kérésre született pár éve ez a retró melegszendvics, olyan melegszendvics krémet szeretett volna valaki, mint gyerekkorában volt, de húsmentesen. Hát íme…
Hozzávalók:
6 db zsemle
2 pár vegán virsli
20 dkg tetszés szerinti sajt
5 ek tejföl
¼ ek mustár
½ kk aszafoetida (elhagyható)
1 csipet őrölt fekete bors
1 lapos kk só
A zsemlék tetejét levágjuk úgy, hogy tölteni tudjuk. Kiszedjük a belsejüket és összemorzsoljuk. Lereszeljük és egy tálba tesszük a virslit és a sajtot. Hozzáadjuk a zsemle belsejét, a tejfölt és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk, az aszafoetidát is rászórjuk, és az egészet alaposan összekeverjük. A tölteléket a zsemlékbe töltjük, sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
