Reform zöldbabfőzelék

Nemrég kaptam egy olvasói levelet, aminek írója megkért, hogy küldjek olyan főzelék receptet, amely diétás, egészséges, ugyanakkor finom is. Meg is született az ötlet, amit persze kipróbálás nélkül nem adnék ki a kezemből. Bizonyítékom most nincs rá, de remélem elhiszitek, hogy annyira finom lett, hogy megfeledkeztem a fényképezőről…
Reform zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
½ kk asafoetida
1 kk pirospaprika
30 dkg zöldbab
1 ek összevágott friss bazsalikom
1,5 kk só
8 dkg zsírszegény túró
4 ek joghurt
1 púpozott ek zabkorpa
Az olajat felmelegítjük, majd rászórjuk az asafoetidát és alacsony lángon fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát is, majd néhány másodperc múlva rátesszük a megmosott, összevágott zöldbabot és a bazsalikomot. Egy-két percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Lefedjük az edényt, és addig főzzük, míg a bab megpuhul. Közben összekeverjük a túrót, a joghurtot és a zabkorpát. Ha a bab puha, beletesszük a zabkorpás habarást, újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről.


Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek