Habos tavaszi túrókrém

Néhány évvel ezelőtt olvastam valahol egy sváb szokásról, miszerint szódabikarbónát tesznek a körözöttbe. Ettől aztán egy könnyű, habos krémet kapnak. Én is kipróbáltam, és nagyon elégedett voltam az eredménnyel. Csak arra kell figyelni, hogy fogyasztás előtt 2-3 órával készítsük el a túrókrémet, mert ha nem várunk eleget, érezni lehet a szódabikarbóna csípős ízét.

Hozzávalók:

25 dkg szírszegény túró
2 ek tejföl
2 retek
1 ek apróra vágott medvehagyma
1,5 kk só
egy csipet őrölt feketebor
1/2 kk szódabikarbóna
1/4 kk pirospaprika

A retket megmossuk és durvára reszeljük. Összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Néhány órán át hűtőben pihentetjük.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek