A Kollath-reggeli

A korábban divatos nézetekkel ellentétben ma már tudjuk, hogy mennyire fontos teljes értékű reggelivel kezdeni a napot. Sokan hallották már, de talán kevesebben próbálták ki a Kollath Werner német orvos nevéhez kötődő Kollath-reggelit, melynek fogyasztói csodákat tulajdonítanak ennek a nyers ételnek.

Számos helyen találkozhatunk jótékony hatásainak felsorolásával:
Nincs gyomortúlterhelés, csak legalább 4 órán át jóllakottság érzet.
Beállítja az ideális testsúlyt. A túlsúlyosak fogynak, a túlzottan soványak pedig híznak, és emésztőszerveikben is javulást észlelnek.
A székrekedés megszűnik.
Mivel a reggeli méregtelenít, a fáradtság jelei eltűnnek.
Növekszik a fizikai és szellemi teljesítőképesség.
Javul a közérzet, amely a biológiai egyensúlyból következik.
Az ember nem kíván izgatószereket (kávé, dohány, alkohol).
Növekszik a koncentrációképesség, mivel az emésztőszervek nincsenek túlterhelve.
A vér összetétele javul, a koleszterinszint csökken. A jobb vérkeringés megszünteti a bőrbetegségeket (ekcéma, kelés, pikkelysömör).
A haj regenerálódik, rugalmassá válik.
A köröm fényesség válik, nem lesz törékeny.
A fogazat megjavul, az ínysorvadás mértéke csökken.
A csontváz megerősödik.

Lássuk hát, miből áll a Kollath-reggeli:

3-4 dkg gabona (zabpehely, rozspehely, kölespehely, tönkölypehely, kölesliszt – amit kedvelünk, lehet vegyesen)
2 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, körte, szilva)
1 ek aprított olajos mag (dió, mogyoró, lenmag, mák, napraforgó, tökmag)
1 kiskanál méz
8-10 dkg idénygyümölcs (elhagyható)

A Kollath-reggeli elkészítését előző este kezdjük. Egy csészébe tesszük a kiválasztott gabonát és aszalt gyümölcsöt. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Másnap reggel hozzáadjuk az olajos magokat, a mézet, és beleaprítjuk az idénygyümölcsöt, majd alaposan elkeverjük, és máris fogyasztható.

Az is fontos, hogy a reggeli elfogyasztására szánjunk elég időt, a legjobb hatás elérése érdekében alaposan rágjunk meg minden falatot.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek