Mandulás-fügés sütemény

Hozzávalók:

14 dkg cukor
8 dkg vaj
2 dl joghurt
25 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
4 ek őrölt mandula
8 db friss füge
3 ek lekvár (most eper volt)

A vajat és a cukrot simára keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd tovább keverjük. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, s a tetejét megszórjuk az őrölt mandulával. A fügéket negyedekre vágjuk, és kirakjuk vele a tészta tetejét. A közbeeső helyekre kevés lekvárt pöttyözünk. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 5-6 percig, majd 170 fokon még nagyjából 30 percig.

 


 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek