Hozzávalók:
2 ek kókuszzsír vagy olaj
2 kk fekete mustármag
6-8 curry levél
2 ek kókuszreszelék (friss vagy szárított)
1 ek reszelt friss gyömbér
2 kk őrölt koriander
¼ kk őrölt chili (ízlés szerint)
½ kk kurkuma
70 dkg zöldbab
1,5 kk só
1,5 dl kókuszkrém
A zsiradékot egy lábosban felhevítjük, majd kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Hozzáadjuk a curry levelet, a gyömbért és a kókuszreszeléket, és megpirítjuk. Ezután jöhetnek a porfűszerek: a koriander és a chili. Néhány másodpercig ezeket is pirítjuk, majd beleszórjuk a kurkumát, hozzáadjuk a megtisztított, összevágott zöldbabot, megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Lefedjük az edényt, és addig főzzük, míg a zöldbab megpuhul. Ha megvan, belekeverjük a kókuszkrémet, összeforraljuk és néhány percig sűrítjük.
–