Édes-savanyú tofu

Édes-savanyú tofu

Hozzávalók:
30 dkg tofu
2 db kápiapaprika kockára vágva
50 dkg káposzta felcsíkozva
2 db sárgarépa vékonyra szeletelve
4 ek olaj
2 ek tamarindpép
2 kk őrölt római kömény
2 kk só
fél kk kurkuma
fél kk aszafoetida (elhagyható)
fél kk őrölt fekete bors
2-3 szárított apró csili (ízlés szerint)
1 ek reszelt friss gyömbér
2 kk nádcukor (vagy nyírfacukor)

A tofut összevágjuk, a kockákat két evőkanál olajon aranyszínűre sütjük egy serpenyőben. Ha kész, kiszedjük, a serpenyőben pedig felmelegítjük a maradék olajat. Beletesszük a gyömbért és a csilit, egy percig pirítjuk, majd rászórjuk a római köményt, az aszafoetidát és a kurkumát, és néhány másodperc múlva hozzáadjuk a paprikát, a répát és a káposztát. Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek összeesnek. Ekkor felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cukrot. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd belekeverjük a tamarindpépet és a tofukockákat. Alaposan elkeverjük, és ha felforrt, további 3-4 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.

 

 

2015Szakacskonyv-sm-018-264 copy

 

A recept a most megjelent Állati finom növényi ízek című vegán szakácskönyvemből származik. Lapozz bele: http://108publishing.com/vegan/

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek