Fűszeres indiai zöldségragu
Hozzávalók:
6 dkg kesudió
1 dl tejszín
3 ek olaj
1 ek reszelt friss gyömbér
2 kk őrölt koriander
2 kk őrölt római kömény
½ kk aszafoetida
¼ kk csilipor (ízlés szerint)
¾ kk kurkuma
4 db közepes paradicsom lereszelve
1 kk methilevél (a lepkeszegmag szárított levele)
15 dkg zöldborsó
1 db sárgarépa felkockázva
50 dkg karfiolrózsa
2 kk só
15 dkg panír (indiai házisajt)
A kesudiót a tejszínnel krémesre turmixoljuk, és félretesszük. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beletesszük a reszelt gyömbért, és kevergetjük. Néhány másodperccel később rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, a római köményt, az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük, majd rögtön beleöntjük a paradicsompépet és a methilevelet. 15-20 percig sűrítjük. Miután a levének nagy része elfő, beletesszük a zöldségeket: a borsót, a répát és a karfiolt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, megsózzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha ez megvan, belemorzsoljuk a panírt, hozzáadjuk a kesupépet, összeforraljuk, és egy perc főzés után levesszük a tűzről. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
Tippek: Ha valaki nem tud panírt készíteni vagy beszerezni, grillsajttal helyettesítheti. Aki pedig vegán módon szeretné elkészíteni, hagyja ki a panírt, a tejszín helyett pedig használjon kókuszkrémet, amely ízvilágában remekül passzol az indiai konyhához!