Percek alatt elkészíthető vegán szendvicskrém. Érdemes néhány csicseriborsó konzervet tartani a kamrában, így szükség esetén csak előkapjuk, és 3 perc alatt elkészítjük ezt a hamis tojáskrémet. Jellegzetes, tojáshoz hasonlatos ízét a fekete só (kala namak) adja, ami egy kénes ízű só. Természetesen ennek hiányában rendes sóval is elkészíthető, ám ebben az esetben kissé más ízt kapunk. 

Hozzávalók:

40 dkg főtt csicseriborsó

1 szál angol zeller felkarikázva

2 kisebb savanyú uborka

fél kk asafoetida

fél kk kurkuma

egy csipet őrölt feketebors

1 kk fekete só (kala namak)

1 tk mustár

2 ek tojásmentes majonéz

néhány csepp citromlé

Az elkészítése roppant egyszerű: az uborka kivételével a hozzávalókat késes aprítóba tesszük, és simára turmixoljuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk és a krémhez keverjük. Azonnal fogyasztható, de az ízeknek jót tesz, ha néhány órát áll a hűtőben. Érdemes a reggelihez valót este elkészíteni és éjszaka pihentetni.

Tojáskrém csicseriborsóból


Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!