Banánkifli

Ez a sütemény banánkifli néven fut, és a szomszédasszonyom, Rózsika anyukájának receptje, akit szintén Rózsika néninek hívnak. Rózsika néni fiatalabb korában gyönyörű süteményeket készített a család nagy örömére. Már idős, és nem szokott sütni, de a receptjei szerencsére megvannak, és a család viszi tovább a hagyományokat. 

Ezt a süteményt egyébként lakodalomba szokták készíteni, és a fotón hiányzik róla egy utolsó mozzanat: a két végét csokoládéba mártják. 

Megkérdeztem Rózsikától, hogy kitehetem-e ide, azt felelte, boldog, ha másoknak is örömet szerezhet vele, így hát fogadjátok szeretettel!

Rózsika néni banánkiflije

Hozzávalók:

15 dkg liszt

20 dkg porcukor

12,5 dkg Ráma margarin

fél tk szódabikarbóna

12 dkg darált dió vagy 10 dkg kókuszreszelék

Elkeverjük a lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a diót vagy a kókuszreszeléket. Belemorzsoljuk a margarint, majd tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben egy órát pihentetjük, majd kis kifliformákba töltjük. Előmelegített sütőbe toljuk, 150-160 fokon sütjük nagyjából 20 percig. Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk a két végét.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek