Lauki sabji

Hozzávalók:

1 közepes főzőtök

2 ek olaj

2 kk római kömény

1 babérlevél

fél ek frissen reszelt gyömbér

2 kk methi levél (lepkeszegmag levele)

egy csipet őrölt chili (ízlés szerint)

1,5 kk őrölt koriander

½ kk asafoetida

¾ kk kurkuma

2 paradicsom lereszelve

½ kk garam masala

1,5 kk só

egy kis csokor felaprított korianderzöld

A főzőtököt a szokásos módon megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk. Kikaparjuk a magos részt, a többit pedig felkockázzuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római kömény. Hozzáadjuk a gyömbért és a methi levelet, kevergetjük és pár másodperc múlva rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Beleöntjük a lereszelt paradicsomot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik – ez csak néhány percet vesz igénybe. Ekkor beletesszük a felkockázott tököt, öntünk hozzá 2 deci vizet, megsózzuk és lefedjük. Addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Ekkor rászórjuk a garam masalát és a korianderzöldet, elkeverjük, és levesszük a tűzről. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek