Kesupasztás brokkoli sabji

Ez a vegán sabji megint jó bizonyíték arra, hogy az indiai konyhában pillanatok alatt ebédet készíthetünk. Míg a sabji fő, megsütjük a lepénykenyeret, s így mindkettőt frissen, forrón tálalhatjuk.

Hozzávalók:

2 ek olaj
2 kk fekete mustármag
3 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
1 zöld chili apróra vágva
6 db curry levél
fél kk asafoetida
1 kk kurkuma
80 dkg megtisztított, rózsákra szedett brokkoli
1 kk garam masala
8 dkg kesudió
2 kk só

Egy wokban vagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kipattogtatjuk benne a fekete mustárt. Megpirítjuk a római köményt, majd a gyömbért, a chilit és a curry levelet. Ha megvan, beleszórjuk az asafoetidát és a kurkumát, rögtön rádobjuk a brokkolit, és egy-két percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, öntünk rá egy deci vizet, majd fedő alatt puhára főzzük. Közben a kesudiót 2 dl vízzel összeturmixoljuk. Ha a brokkoli már puha, hozzákeverjük a kesupasztát és a garam masalát, egy percig összefőzzük, és levesszük a tűzről. Indiai lepénykenyérrel tálaljuk.

P1050926_1_1

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek