Amerikai káposztasaláta

Az amerikai káposztasaláta, a coleslaw egy nyers káposztából és répából álló majonézes saláta, amely nálunk is nagy népszerűségnek örvend. Néha kerül hozzá más is, mint például uborka, alma, hagyma. A neten fellelhetünk rengeteg „eredeti” és „eredeti, titkos” receptet, melyek nagy vonalakban megegyeznek, némiképp azonban eltérnek egymástól. Azt hiszem, az „eredeti” amerikai káposztasaláta receptje is épp olyan lehet, mint nálunk a franciasaláta: ahány ház, annyi szokás.

Hozzávalók:
fél fej káposzta
1 db közepes sárgarépa
2 dl tejföl vagy joghurt
2-3 ek tojás nélküli majonéz
1 tk mustár
2 ek almaecet
2 kk só
1 tk méz
fél kk őrölt feketebors

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát lereszeljük, a káposztát pedig legyaluljuk vagy késsel összevágjuk. Az előkészített zöldségeket besózzuk, majd állni hagyjuk. Egy kisebb edényhez habverővel simára keverjük az öntethez valókat: a tejfölt, a majonézt, a mustárt, az almaecetet, a sót, a mézet és a borsot. A zöldségek levét finoman kinyomkodjuk, utána összekeverjük az öntettet. Tálalás előtt érdemes 1-2 órát pihentetni.

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek