Az óriás ánizskapor (ferula asafoetida) gyökerének aromás gyantája. Az aszatgyantának vagy ördöggyökérnek is nevezett hinget e hatalmas, Közép-Ázsiában vadon növő, évelő növény gyökeréből és szárából vonják ki. A hingben található egyik összetevő a kén, ennek köszönheti jellegzetesen átható, mogyoróhagymára vagy fokhagymára emlékeztető ízét. Kis mennyiségben finom zamatot ad a különböző sós ételeknek.
Tanfolyamaim
VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2022. május 21. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2022. június 4. Indiai reggeli
2022. június 4. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2022. június 18. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2022. június 18. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
2022. július 2. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2022. július 2. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
Rólam

Iratkozz fel a hírlevelemre
Előfordul, hogy ott állsz a konyhában, fogod a fejed, és nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora? Az óra ketyeg, a család mindjárt hazaér, de az asztal üres. Ha veled is megesik időnként, iratkozz fel a hírlevelemre! Az online levél neked szól: új vegetáriánus ételekkel, főzési trükkökkel, szezonális ötletekkel, ájurvéda tanácsokkal, személyes tapasztalatokkal. KÉRED? Iratkozz fel itt
Legutóbbi hozzászólások