A gyorsan és sokféleképp elkészíthető olasz előétel, a bruschetta mára meghódította a világot. A pirított kenyérszeletre halmozott finomságokból álló fogás szuper reggeli vagy vacsora lehet, főleg nyáron, amikor illatos – lehetőleg saját termesztésű – paradicsom és bazsalikom áll rendelkezésünkre.
Hozzávalók:
1 bagett
4-5 paradicsom
egy csokor friss bazsalikomlevél
fél dl olívaolaj
egy csipet őrölt fekete bors
egy csipet asafoetida (elhagyható)
15 dkg feta sajt
A kenyeret felszeleteljük, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. A paradicsomot kockára vágjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot, a sót és a csíkokra vágott bazsalikomot. Összekeverjük, majd a pirítósokra kanalazzuk. A
tetejüket megszórjuk morzsolt fetával.