Őszi, halloween hangulatú sütemény.
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
egy csipet só
kb. fél dl hideg víz
A krémhez:
50 dkg sütőtök püré
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
½ kk őrölt szerecsendió
16 dkg cukor
2 dl tejszín
3 ek keményítő
egy csipet só
A sütőtököt megsütjük, majd megtisztítjuk, és a kimérünk belőle 50 dkg-ot. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe. Közben a cukrot karamellizáljuk, ha már szép barna, felöntjünk a tejszín felével. Ekkor a karamell ismét megkeményedik, újra fel kell olvasztanunk. Ha újra folyékony, kihűtjük a tejszínes karamellt. A tejszín másik felét csomómentesre keverjük a keményítővel. Összeállítjuk a krémet: leturmixoljuk a sütőtök pürét, hozzákeverjük a karamellt, a keményítős tejszínt, a gyömbért, a szerecsendiót, a fahéjat és a sót. Ha a tészta pihent, kibélelünk vele egy piteformát, úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. A tésztába öntjük a krémet. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon kb. 30 percig. Ha megsült, teljesen kihűtjük, csak utána vágjuk fel.