A Krisna-völgyi Búcsú három napja nagyon gyorsan eltelt. Rengeteg vendég volt, nagyszerű program – amihez az idei vendégművészek: indiai táncosok, jógások, harcművészek nagyban hozzájárultak. A Búcsú számomra egyik legnagyobb élménye volt, hogy meglátogatott Palócprovence és Reni. Nagyon jó volt személyesen találkozni és beszélgetni velük.
A Búcsú ideje alatt Krisna-völgy minden lakójának van valamilyen feladata, én idén az egyik étterem zökkenőmentes működéséért voltam felelős. Nagyon élveztem a dolgot, mert újítottunk az előző évekhez képest, és a lángos is helyet kapott az étlapon. Azért élveztem, mert egyrészt szeretek lángost sütni, másrészt nagyon jó volt látni az elégedett vendégeket, akiknek nagyon ízlett ez a hagyományos magyar csemege.
Tejfölös-sajtos lángos Krisna-völgyi módra
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 tk só
1 ek cukor
3 dkg élesztő
3 dl joghurt
3 dl langyos víz
olaj a sütéshez
tejföl
sajt
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a só, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztő. Beletesszük a joghurtot, elkeverjük, majd a langyos vízzel lágy tésztát gyúrunk. A jó lángos egyik titka a lágy tészta, mert ettől lesz foszlós, könnyű a belseje. A hozzáadott tejtermék is jót tesz neki, ízesebb lesz, és nem szívja meg magát olajjal. A tálat letakarjuk egy vizes konyharuhával, majd a tésztát kelni hagyjuk. Amikor a duplájára kelt, maroknyi adagokat szakítunk belőle, és a kezünkkel kihúzkodjuk, amíg szép kerek, lángos formát kapunk. (Én a Búcsún sodrófával nyújtottam, mert rengeteg lángost sütöttünk, és gyorsabb volt nyújtani. Ha valakinek ez jobban megy, nyugodtan csinálja így.) A lángosokat még 5 percig állni hagyjuk, majd a felmelegített olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Minden lángost megkenünk tejföllel és megszórunk sajttal.