Hozzálók:
25 dkg csicseriborsó
2 l tejből panir (indiai házisajt)
2 ek olaj
1/3 kk asafoetida
1 kk őrölt római kömény
3 kk őrölt koriander
1/3 kk őrölt chili (ízlés szerint)
4 paradicsom reszelve
½ kk kurkuma
1,5 kk garam masala
1 kk cukor
2 kk só
1 dl tejszín
egy csokor korianderlevél apróra vágva
A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk. Másnap a csicseriborsót puhára főzzük, a panirt pedig felkockázzuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és hozzáadjuk az asafoetidát, a római köményt, a koriandert és a chilit. Felengedjük a pépesített paradicsommal és megszórjuk a kurkumával. Adunk hozzá nagyjából 2 dl vizet, és úgy negyed órán keresztül főzzük, míg kissé besűrűsödik. Ha megvan, beletesszük a csicseriborsót, a sót, a cukrot és a tejszínt. Ha összeforrt, a panir kockákat, a garam masalát és a korianderlevelet is hozzáadjuk, majd ha újra összeforrt, elzárjuk alatta a lángot. Rizzsel tálaljuk.
–