Cseresznyés morzsasüti (crumble)

A gyümölcsös crumble vagy morzsasüti az egyik leggyorsabb nyári édesség. A szezonális gyümölcs tetejére lisztből, vajból és cukorból álló morzsát szórunk és már toljuk is a sütőbe. 

Hozzávalók:

10 dkg liszt

5 dkg apró szemű zabpehely

10 dkg vaj

8 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer

8 dkg mandulapehely vagy darált dió (elhagyható)

egy csipet őrölt fahéj

50 dkg kimagozott cseresznye

A lisztet összekeverjük a fahéjjal, a dióval és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, és az egészből morzsát készítünk. Egy sütőtálat kivajazunk, beleöntjük a cseresznyét, a morzsát pedig egyenletesen eloszlatjuk a tetején. 

180 fokosra melegített sütőbe toljuk, nagyjából fél óra alatt megsütjük. Ekkorra a tészta teteje megpirul és ropogós lesz.

Ízlés szerint tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vanília fagyival.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek