Hozzávalók:
3 ek olaj
2 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
½ kk aszafoetida
⅓ kk csilipor (ízlés szerint)
¾ kk kurkuma
1 salátacukkini felkockázva
15 dkg vöröslencse
8 dl víz
2,5 kk só
¾ kk garam maszala
egy csokor apróra vágott korianderzöld
joghurt a tálaláshoz (opcionális)
Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a római köményt, hozzáadjuk a gyömbért, és néhány másodperc kevergetés után rászórjuk az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük, és a fűszeralapba forgatjuk a cukkinit és az alaposan megmosott vöröslencsét. Felengedjük 8 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, míg a lencse krémesre fő. Ha túl sűrű lenne, adunk még hozzá vizet. A legvégén belekeverjük a garam maszalát és a korianderzöldet. Tálalásnál adunk hozzá joghurtot.