Cukkinis dhál

Hozzávalók: 

3 ek olaj

2 kk római kömény

1 ek reszelt friss gyömbér

½ kk aszafoetida

⅓ kk csilipor (ízlés szerint)

¾ kk kurkuma

1 salátacukkini felkockázva

15 dkg vöröslencse

8 dl víz

2,5 kk só

¾ kk garam maszala

egy csokor apróra vágott korianderzöld

joghurt a tálaláshoz (opcionális)

Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a római köményt, hozzáadjuk a gyömbért, és néhány másodperc kevergetés után rászórjuk az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük, és a fűszeralapba forgatjuk a cukkinit és az alaposan megmosott vöröslencsét. Felengedjük 8 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, míg a lencse krémesre fő. Ha túl sűrű lenne, adunk még hozzá vizet. A legvégén belekeverjük a garam maszalát és a korianderzöldet. Tálalásnál adunk hozzá joghurtot. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek