Cukkinis rétes

Tegnap kaptam egy jó nagy cukkinit – kb. egy kilós volt, mégis zsenge, puha a héja –, erről jutott eszembe, hogy csináltam már cukkini pörköltet, valami hasonló jó lenne rétes töltelékének. Szerintünk nagyon finom lett, innentől biztosan része lesz a nyári menünek. 

Hozzávalók: 

1 kg cukkini

3 ek olaj

2 kápia apró kockákra vágva

1 kk pirospaprika

fél kk asafoetida (vagy fokhagyma)

egy kevés frissen őrölt feketebors

2 közepes paradicsom lereszelve

fél ek mustár

2 kk só

egy csomag kész réteslap (nálam teljes kiőrlésű volt)

20 dkg reszelt sajt

A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk és durvára reszeljük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, egy-két percig pirítjuk benne a kápiát, majd hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsompépet és a mustárt. Rátesszük a reszelt cukkinit, megsózzuk és jól összekeverjük. Addig sütjük, amíg el nem fő a leve. Ekkor elzárjuk alatta a tüzet és kihűtjük. 

A réteslapokat ketté szedjük és előkészítjük (van, aki olajjal, van, aki tejföllel keni meg). Az egyiken eloszlatjuk a töltelék felét, megszórjuk a sajt felével. Feltekerjük, sütőlapra tesszük, megkenjük olajjal. A másik rudat is összeállítjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a réteseket. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek