Mostanában több blogon is megjelent a perec (Lúdanyó, Sajtkukac). Azért is örültem neki, mert régóta mozgatta a fantáziámat, és szerettem volna kipróbálni. A receptek majdnem egyformák, én Sajtkukac Orsiét követtem.  Ropogós lett és finom, elégedett voltam vele. Köszönet érte Lúdanyónak is és Orsinak is! 

 

perec

 

Sósperec


Hozzávalók:

2 dkg friss élesztő

2 kk cukor

2,5 kk só

3 dl tej

50 dkg kenyérliszt (BL 80)

3 ek olívaolaj

ek szódabikarbóna a főzéshez

durva szemű só a szóráshoz

 

Egy nagy tálba szórom a lisztet, hozzáadom a sót, a cukrot, az olívaolajat, majd belemorzsolom az élesztőt. Felmelegítem a tejet, beleöntöm, majd 5-10 perc alatt sima tésztát gyúrok. Letakarom, majd félreteszem keleszteni.

Amikor a duplájára kelt, egy lábosban vizet forralok, mikor felforr, beleszórom a szódabikarbónát. Közben a megkelt tésztát átgyúrom és 12 darabra osztom. 50 cm-es rudakat sodrok belőlük és pereccé formázom. A főzővízbe egyenként teszem őket oldalanként 10-12 másodpercre, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és 15 percet pihentetem. A sütőt felmelegítem, a pereceket megkenem tejjel és megszórom a dekorsóval. Kb. 15 perc alatt szép barnára sütöm. 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!