Medvehagyma krémleves

Lassan itt a szezon, sőt már a piacon is láttam, bár aranyáron. Nekem még a mélyhűtőben volt tavalyi, amit igyekszem elhasználni. Kellemesen intenzív leves, amit reszelt sajttal vagy pirított kenyérkockákkal tálalunk.

Hozzávalók:

1 ek olaj
1/3 kk asafoetida (elhagyható)
egy jó nagy csokor medvehagyma
1 l víz
3 közepes krumpli megpucolva, kockára vágva
egy csipet őrölt feketebors
egy csipet szerencsdió
2 kk házi ételízesítő
2 dl főzőtejszín
2 kk só
2 ek frissen reszelt parmezán vagy másfajta sajt

A medvehagymát megmossuk és összevágjuk. Egy fazékban felmelegítjük az olajat, néhány másodpercig pirítjuk rajta az asafoetidát, majd hozzáadjuk az összevágott medvehagymát, és egy-két percig kevergetjük. Felöntjük vízzel, beletesszük a krumplit, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor botmixerrel simára turmixoljuk, majd sózzuk és felöntjük a tejszínnel. Ha felforrt, 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Reszelt sajttal tálaljuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek