Dahi vada

Az urad dálból készült sült golyók és a fűszeres joghurt isteni harmóniája. 

Hozzávalók:

A vadához:

20 dkg urad dál (indiai fekete lencse)

2,5 kk só

½ ek reszelt friss gyömbér

egy csipet csilipor

1 kk őrölt római kömény

½ kk aszafoetida

olaj a sütéshez

A joghurthoz:

6 dl joghurt

egy csipet csilipor

½ kk csat maszala

1,5 kk só

2 kk szárazon pirított, őrölt római kömény

1 ek apróra vágott korianderlevél

Az urad dált 5-6 órára bő vízbe áztatjuk. Ha letelt, leszűrjük, adunk hozzá 2-3 evőkanál vizet, és pépesre turmixoljuk. Alaposan elkeverjük a fűszerekkel. A masszából diónyi golyókat formázunk, és közepes hőmérsékletű bő olajban aranybarnára sütjük őket. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges olajat.

A joghurthoz hozzáadjuk a fűszereket, és jól elkeverjük. A kisült vadát (golyókat) 15 percre meleg vízbe áztatjuk, majd kivesszük, és beletesszük a fűszeres joghurtba. A tetejét megszórjuk egy kevés őrölt csilivel és apróra vágott korianderlevéllel. 


Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek