Az urad dálból készült sült golyók és a fűszeres joghurt isteni harmóniája.
Hozzávalók:
A vadához:
20 dkg urad dál (indiai fekete lencse)
2,5 kk só
½ ek reszelt friss gyömbér
egy csipet csilipor
1 kk őrölt római kömény
½ kk aszafoetida
olaj a sütéshez
A joghurthoz:
6 dl joghurt
egy csipet csilipor
½ kk csat maszala
1,5 kk só
2 kk szárazon pirított, őrölt római kömény
1 ek apróra vágott korianderlevél
Az urad dált 5-6 órára bő vízbe áztatjuk. Ha letelt, leszűrjük, adunk hozzá 2-3 evőkanál vizet, és pépesre turmixoljuk. Alaposan elkeverjük a fűszerekkel. A masszából diónyi golyókat formázunk, és közepes hőmérsékletű bő olajban aranybarnára sütjük őket. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges olajat.
A joghurthoz hozzáadjuk a fűszereket, és jól elkeverjük. A kisült vadát (golyókat) 15 percre meleg vízbe áztatjuk, majd kivesszük, és beletesszük a fűszeres joghurtba. A tetejét megszórjuk egy kevés őrölt csilivel és apróra vágott korianderlevéllel.