Diócska

Nagyon finom, omlós aprósüti a múltból. Kicsit szöszölős, de megéri!
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
8 dkg porcukor
8 dkg darált dió
1 cs vaníliacukor
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
1,5 dl tej
2 ek keményítő
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Elővesszük a fém diócska-formákat, kissé beolajozzuk. Több helyen olvastam, hogy vannak, akik minden sütés előtt vajazzák és lisztezik. Én sosem szoktam, mert a tészta meglehetősen vajas, és nekem sosem ragad le. A tésztával vékonyan kibéleljük a formákat, sütőlapra tesszük őket, majd előmelegített sütőben megsütjük. Gyorsan megsül, figyelni kell rá!
Közben elkészítjük a krémet. A főtt krémhez összekeverjük a keményítőt néhány kanál tejjel, a maradék tejet pedig felforraljuk. Ha forr, beleöntjük a keményítőt, és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a dióval, majd hozzáadjuk a főtt krémet, és az egészet simára keverjük.
A krémmel megtöltjük a kihűlt tésztákat, majd kettőt-kettőt összeragasztunk, végül porcukorba forgatjuk őket.
Nos ez így leírva meglehetősen egyszerűnek tűnik, és tényleg nem is bonyolult, csak időigényes. Tegnap délután dupla adagot sütöttem, és elment vele az egész délutánom. Ha valamilyen alkalomra készítjük, jobb előző nap megsütni és tölteni, és egy napot állni hagyni.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek