Egyszerű, mégis nagyszerű krumplis szabdzsi

 

Néhány napja ismét a templomi konyhában főztem, akkor próbáltam ki ezt a szabdzsit, és nagyon megtetszett. Az a jó benne, hogy az alapja semmi más, mint krumpli, ami néhány extra ízesítővel nagyon különlegessé varázsolható. Biztosan bekerül a kedvenc receptjeim közé. 

 

kesu-krumpli

 

Fűszeres krumpli szabdzsi kesuval és kókusszal

 

Hozzávalók:

6 ek ghí vagy olaj

1 kg krumpli

1,5 kk fekete mustármag

3 ek urad dhál (ez egy hüvelyes, mint pl. a sárgaborsó – indiai fűszeresnél vagy itt kapható online rendeléssel)

15 curry levél

1 zöldpaprika

2 ek reszelt friss gyömbér

4 ek reszelt friss kókusz

½ kk kurkuma

2,5 kk só

8 dkg natúr, pirított kesudió

1 ek citromlé

friss korianderlevél vagy petrezselyem

 

A krumplit megpucoljuk, és amennyire lehetséges, egyforma méretű kockákra vágjuk (kb. 2,5 cm). Előveszünk egy wokot, beleteszünk 3 ek ghít vagy olajat, és a krumplit. Fedő alatt addig pirítjuk, míg meg nem puhul, de ne főzzük szét! Egy kis edényben vagy wokban elkészítjük a chaunce-ot, azaz fűszeralapot. 3 ek ghít vagy olajat felmelegítünk, beletesszük a fekete mustármagot, és kevergetve addig pirítjuk, amíg az összes kipattog. Amikor készen van, beletesszük az urad dhált, és aranyszínűre pirítjuk – ez kb. 3 perc. Hozzáadjuk a curry levelet, az apróra vágott zöldpaprikát és a reszelt gyömbért. Ezt is megpirítjuk, miközben folyton kevergetjük – 3-4 perc. Ezután a reszelt friss kókusz jön, egy-két perc alatt azt is megpirítjuk. 

Amikor ez elkészül, rátesszük a wokban lévő krumplira, a pirított kesut, a citromlevet és a korianderlevelet vagy petrezselymet is beletesszük, majd kb. 5 perc alatt összesütjük. A végén sózzuk. Friss salátával remek étel!

 

Forrás: Cooking with Kurma

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek