Mogyorós, csokis répás sütemény

Hozzávalók:

20 dkg finomra reszelt sárgarépa
15 dkg barna cukor (vagy nyírfacukor)
1 dl olaj
2 dl joghurt vagy tej
15 dkg liszt (fehér és teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1/2 kk őrölt szerecsendió
1/2 kk őrölt fahéj
½ kk gyömbérpor
6 dkg étcsokoládé darabokra vágva
6 dkg dió vagy mogyoró
egy csipet só

Az elkészítése végtelenül egyszerű: az összes hozzávalót kikeverjük, és a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és megszórjuk porcukorral a tetejét.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek