A fantáziánk komponálta ízkavalkád tökéletes lezárása egy vacsorának.

Hozzávalók:​
4 dl kókusztejszín
4 dl rizstej vagy kókusztej
8 dkg nyírfacukor (vagy más cukor)
2 kk agar-agar
1 ek rózsavíz
a tetejére: friss gyümölcs vagy gyümölcslekvár

A kókuszkrémet és a tejet összeöntjük, 1 deci kivételével lábosba tesszük, hozzáadjuk a nyírfacukrot és feltesszük forralni. Közben a maradék egy deci tejben elkeverjük az agar-agart. Ha forr a tej, habverővel belekeverjük az agar-agart, még 2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rózsavizet és négy kerek porcelántálba öntjük. Szilárdulásig a hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor megszilárdult, máris tálalhatjuk. Ha nem öntöttük fel teljesen a tálkát, a tetejére is halmozhatjuk a gyümölcsöt. A másik megoldás, hogy forró vizet folyatunk a tálka aljára, s így könnyedén kicsúszik belőle a panna cotta. Ebben az esetben kistányérra tesszük, és így díszítjük.

2015Szakacskonyv-sm-070-1028

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!