Forrócsoki por házilag

A bekuckózós téli estéken szívet-lelket melengeti a forró csoki és egy jó könyv. Az előbbihez készíthetünk házilag port, amit aztán a forró tejbe teszünk. 

Hozzávalók:

15 dkg kakaópor

1 tábla étcsokoládé 

1 tábla tejcsokoládé

3 ek keményítő

4 ek negyedannyi cukorhelyettesítő (cukorból több kell)

Ha szeretnénk karakteresebbé tenni, ízlés szerint tehetünk bele akár egy pici őrölt chilit, őrölt fahéja, őrölt kardamomot, őrölt gyömbért. 

A csokoládét késes aprítóban megőröljük, majd minden hozzávalót összekeverünk. A forrócsoki elkészítéséhez fejenként 2,5 dl tejet forralunk, habverővel elkeverünk benne egy evőkanálnyi port és fél percig tovább forraljuk. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek