Hozzávalók:
A salátához:
egy sárgarépa
egy kisebb alma
egy közepes krumpli
20 dkg zöldborsó
2 csemegeuborka
3 dl tejföl
2 ek vegán majonéz
2 kk só
egy csipet frissen őrölt feketebors
1 kk mustár
1 kk citromlé
A tölcsérhez:
25 dkg liszt
1½ kk só
1 dkg friss élesztő
1 ek olaj
1-1½ dl langyos víz
A sárgarépát megpucoljuk és felkockázzuk. Külön vízben megfőzzük a sárgarépát, a krumplit egészben és a zöldborsót. Kihűtjük a zöldségeket, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. Habverővel kikeverjük a mártást: a tejfölt, a majonézt, a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet. A zöldségeket tálba tesszük, és összekeverjük a mártással. Egy órára hűtőbe rakjuk. Közben elkészítjük a kenyértölcsért.
Kelesztőtálba keverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, és apránként beleöntjük a vizet. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd lefedjük, és nagyjából egy óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, újra összegyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A tésztából 2 centi széles csíkokat vágunk. Elővesszük a tölcsérformákat, vékonyan megkenjük olajjal, és körbetekerjük a tésztacsíkokkal úgy, hogy a rétegek fedjék egymást. Előmelegített sütőben 200 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kihűlt tölcséreket tálalás előtt töltjük csak meg a salátával.