Gazpacho

Az étel, ami ezekben a napokban minden igényt kielégít. Könnyű, üdítő és nem kell hozzá beindítani a tűzhelyet.

Hozzávalók:

1 kígyóuborka
1 zöld pritamin
1 sárga pritamin
6 nagyobb, lédús paradicsom
1 kis szelet kenyér
2 ek olívaolaj
2 kk só
¼ kk asafoetida (elhagyható)
egy csipet feketebors
1 evőkanál friss petrezselyem vagy korianderlevél apróra vágva

Megmossuk és előkészítjük a zöldségeket. A kígyóuborkát meghámozzuk és kockára vágjuk, a pritaminokat is felkockázzuk. Az uborkából és a paprikából is elteszünk egy-egy evőkanálnyit, amit egészen apró kockákra vágunk, ez lesz a feltét a levesen. A paradicsomot almareszelőn lereszeljük, hogy megszabaduljunk a héjától. Most összeállítjuk a levest. Egy turmixolásra alkalmas edénybe tesszük az uborkát, a paprikát, a paradicsomot és a darabokra tépet kenyeret. Hozzáadjuk az olívaolajat és az asafoetidát, sózzuk, borsozzuk. Belemerítjük a botmixerünket és szép simára mixeljük. Ha tálalásig van időnk, rövid időre behűtjük. Tálalásnál tányérba merjük a levest, a tetejére tesszük az apró uborka- és pritamin kockákat és az összevágott zöldfűszert.

12503756425_7412dd676d_z

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek