Iskolába, tízóraira, kirándulásra…

Hozzávalók:


2,5 dl müzli (teljesen natúr, cukrozatlan)
1,5 dl forró víz
2,5 dl liszt
1 dl nyírfacukor
3 ek olvasztott kókuszzsír
1 ek mazsola
2 ek kandírozott gyömbér (vagy bármilyen aszalt gyümölcs, pl. szilva)
1,5 dl joghurt
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor

 

A müzli leöntjük a forró vízzel, és állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. A lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot, a mazsolát és a gyömbért. Egy másik tálban a joghurtba tesszük a szódabikarbónát és a felolvasztott kókuszzsírt. A liszthez hozzáadjuk a joghurtos keveréket és a müzlit, majd néhány mozdulattal elkeverjük. A muffin formákat háromnegyedig megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon sütjük 5-6 percig, majd 170 fokon még kb. 25 percig. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy átsült-e. Ha kész, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, csak utána vegyük ki a muffinokat.

P1040004_1

 

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!