Hozzávalók:
80 dkg paradicsom (vagy 1 doboz egész paradicsom konzerv)
3 ek olaj
1 kk fekete mustármag
3 kk felezett, hántolt urad dál (elhagyható)
1,5 ek reszelt friss gyömbér
6 currylevél
5-6 apró száraz csili (ízlés szerint)
1 kk só
10 dkg nádcukor
A paradicsomot pépesítjük – ennek legegyszerűbb módja, ha nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha nincs túl sok időnk, egész- vagy daraboltparadicsom-konzervből is készíthetjük. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Ez nagyjából egy percet vesz igénybe. Amikor már illatos és kiszürkül, beleszórjuk az urad dált és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, a csilit és a currylevet, rövid kevergetés után pedig beleöntjük a paradicsomot. Sózzuk, cukrozzuk, majd egészen sűrűre főzzük. Friss reszelt paradicsomból jóval tovább tart besűríteni, mint daraboltparadicsom-konzervből, de az a lényeg, hogy főzzük olyan sűrűre, hogy szinte megálljon benne a fakanál.