Karfiol-zöldborsó masala

Hozzávalók:
3 ek olaj
4 ek friss, reszelt kókusz (ha nincs, jó a szárított is)
1,5 ek reszelt friss gyömbér
egy csokor korianderlevél apróra vágva
3/4 kk kurkuma
2 kk őrölt koriander
1 kk őrölt chili
1,5 kk római kömény
1/2 kk asafoetida
1 fej karfiol rózsáira bontva
30 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 közepes paradicsom felkockázva
2 db papadam (elhagyható)
2 kk só

Készítünk egy fűszerpasztát: turmixba rakjuk a kókuszt, a gyömbért, a korianderlevelet, a kurkumát, az őrölt koriandert és a chilit. Adunk hozzá 1 dl vizet, és simára turmixoljuk. Egy edényben felmelegítjük a zsíradékot, megpirítjuk benne a római köményt. Ha megvan, hozzáadjuk az asafoetidát, és néhány másodperc múlva a fűszerpasztát is. Egy percig kevergetjük, majd beletesszük a zöldségeket, a karfiolt, a borsót és a paradicsomot. Újabb egy perc kevergetés után felengedjük vízzel, annyival, hogy majdnem ellepje. Sózzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén beletördelünk 2 db papadamot. Rizzsel tálaljuk.

IMG_1884_1

 

Papadam: natúr vagy fűszerezett, ostya vékonyságú kemény korong, amely szárított dálpépből készül. Olajban kisütve vagy nyílt lángon megpirítva vékony, finom, ropogós lepénnyé fúvódik. Nagy népszerűségnek örvend mint kísérőétel vagy ropogtatnivaló.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek