Hozzávalók:
3 ek olaj
4 ek friss, reszelt kókusz (ha nincs, jó a szárított is)
1,5 ek reszelt friss gyömbér
egy csokor korianderlevél apróra vágva
3/4 kk kurkuma
2 kk őrölt koriander
1 kk őrölt chili
1,5 kk római kömény
1/2 kk asafoetida
1 fej karfiol rózsáira bontva
30 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 közepes paradicsom felkockázva
2 db papadam (elhagyható)
2 kk só
Készítünk egy fűszerpasztát: turmixba rakjuk a kókuszt, a gyömbért, a korianderlevelet, a kurkumát, az őrölt koriandert és a chilit. Adunk hozzá 1 dl vizet, és simára turmixoljuk. Egy edényben felmelegítjük a zsíradékot, megpirítjuk benne a római köményt. Ha megvan, hozzáadjuk az asafoetidát, és néhány másodperc múlva a fűszerpasztát is. Egy percig kevergetjük, majd beletesszük a zöldségeket, a karfiolt, a borsót és a paradicsomot. Újabb egy perc kevergetés után felengedjük vízzel, annyival, hogy majdnem ellepje. Sózzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén beletördelünk 2 db papadamot. Rizzsel tálaljuk.
Papadam: natúr vagy fűszerezett, ostya vékonyságú kemény korong, amely szárított dálpépből készül. Olajban kisütve vagy nyílt lángon megpirítva vékony, finom, ropogós lepénnyé fúvódik. Nagy népszerűségnek örvend mint kísérőétel vagy ropogtatnivaló.