Kesudiós csicseriborsó-krumpli sabji

Hozzávalók:

4 ek olaj
1,5 kk fekete mustármag
2 kk római kömény
1/3 kk őrölt chilipor (ízlés szerint)
¾ kk kurkuma
6 dkg pirított kesudió apróra vágva
3 közepes krumpli megtisztítva, kockára vágva
40 dkg főtt csicseriborsó
1 kk garam masala
2 kk só
egy csokor korianderlevél (vagy petrezselyemzöld) apróra vágva

Egy wokban olajat hevítünk, majd kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Hozzáadjuk a római köményt, megpirítjuk, s ha már illatos és kissé megbarnult, hozzáadjuk a chiliport és a kurkumát. Beleszórjuk a kesudiót és a krumplit, és jól elkeverjük a fűszerekkel. Lefedjük a wokot, és addig sütjük a krumplit, míg meg nem puhul. Közben időnként megkeverjük. Olyan hőmérsékletűre állítsuk a lángot, hogy a krumpli szépen pirulhasson. Ha már puha, hozzáadjuk a csicseriborsót, a garam masalát és a sót. Összeforgatjuk és még 3 percig sütjük. Végül belekeverjük a zöldfűszert is.

 

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek