Khima masala

Fűszeres indiai zöldségragu

Hozzávalók:

6 dkg kesudió

1 dl tejszín

3 ek olaj

1 ek reszelt friss gyömbér

2 kk őrölt koriander

2 kk őrölt római kömény

½ kk aszafoetida

¼ kk csilipor (ízlés szerint)

¾ kk kurkuma

4 db közepes paradicsom lereszelve

1 kk methilevél (a lepkeszegmag szárított levele)

15 dkg zöldborsó

1 db sárgarépa felkockázva

50 dkg karfiolrózsa

2 kk só

15 dkg panír (indiai házisajt)

A kesudiót a tejszínnel krémesre turmixoljuk, és félretesszük. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beletesszük a reszelt gyömbért, és kevergetjük. Néhány másodperccel később rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, a római köményt, az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük, majd rögtön beleöntjük a paradicsompépet és a methilevelet. 15-20 percig sűrítjük. Miután a levének nagy része elfő, beletesszük a zöldségeket: a borsót, a répát és a karfiolt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, megsózzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha ez megvan, belemorzsoljuk a panírt, hozzáadjuk a kesupépet, összeforraljuk, és egy perc főzés után levesszük a tűzről. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.

Tippek: Ha valaki nem tud panírt készíteni vagy beszerezni, grillsajttal helyettesítheti. Aki pedig vegán módon szeretné elkészíteni, hagyja ki a panírt, a tejszín helyett pedig használjon kókuszkrémet, amely ízvilágában remekül passzol az indiai konyhához!

Khima masala
Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek