Hozzávalók:
2 ek olaj
2 kk fekete mustármag
1 ek reszelt friss gyömbér
1 ek apróra vágott zöld erős paprika
⅓ kk aszafoetida
3 dkg földimogyoró
2 ek aprított korianderzöld
2 dl joghurt
10 dkg kókuszreszelék
1 kk só
Egy kis edényben felmelegítjük az olajat, kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Hozzáadjuk a gyömbért és az erős paprikát, néhány másodperc pirítás után pedig az aszafoetidát, majd levesszük a tűzről. A földimogyorót, a korianderzöldet és a joghurtot késes aprítóba tesszük. Simára mixeljük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, rákanalazzuk a fűszereket is, sózzuk és elkeverjük. Ha túl száraz lenne, adunk hozzá még egy-két kanál joghurtot vagy vizet. Egy órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Sós csemegékhez tálaljuk.
