Kókuszcsatni

Hozzávalók:

2 ek olaj

2 kk fekete mustármag

1 ek reszelt friss gyömbér

1 ek apróra vágott zöld erős paprika

⅓ kk aszafoetida

3 dkg földimogyoró

2 ek aprított korianderzöld

2 dl joghurt

10 dkg kókuszreszelék

1 kk só

Egy kis edényben felmelegítjük az olajat, kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Hozzáadjuk a gyömbért és az erős paprikát, néhány másodperc pirítás után pedig az aszafoetidát, majd levesszük a tűzről. A földimogyorót, a korianderzöldet és a joghurtot késes aprítóba tesszük. Simára mixeljük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, rákanalazzuk a fűszereket is, sózzuk és elkeverjük. Ha túl száraz lenne, adunk hozzá még egy-két kanál joghurtot vagy vizet. Egy órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Sós csemegékhez tálaljuk.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek