Almás-fahéjas gyömbértea

Amikor az ősz folyamán beköszön egy-egy hűvösebb nap, nem tudom megállni, hogy ne vegyek le a boltok polcairól egy-egy „téli varázs” vagy „hócsillám” és más hasonló fedőnevű teakeveréket. A napokban aztán eszembe jutott, hogy akár magam is elkészíthetném.

Hozzávalók:
1 nagyobb alma
3-4 centis friss gyömbér
egy darab egész fahéj
1 narancs
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint

Az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A gyömbér is meghámozzuk, gyufaszál alakúra szeleteljük. Mindkettő egy fazékba tesszük, a fahéjat is hozzáadjuk, és felöntjük 2 liter vízzel. Felforraljuk, majd forrás után 5 percig főzzük. Amikor levettük a tűzről, belefacsarjuk a narancslevet, ízlés szerint édesítjük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek