Könyveim

400x400px-PA-2

Percek alatt lakomát

Könyv + DVD

A főzéshez szükségünk van ötletekre, egy-egy frappáns, gyors megoldásra, amely a segítségünkre lehet, amikor fáradtan hazaérünk családunkhoz, s amikor talán már nincs erőnk arra, hogy szűkre szabott időkereteink között azon agyaljunk, mivel tegyük őket elégedetté. Ha van egy titkos erőforrásunk a pult alatt, egy olyan recepteskönyv, amit mindig fellapozhatunk szorult helyzetünkben, akkor megőrizhetjük lelkesedésünket is. Titkos vágyam tehát az, hogy a receptek mellett egy olyan kifogyhatatlan varázsedényt is adjak a nők kezébe, ami segít megőrizni jókedvüket és nyugalmukat mindennapjaink során, az élet pörgése, felfokozódott tánca közepette is.

Ha szeretsz főzni, de kevés az időd, szeretnél családod elé ízletes ételeket tenni, de ezer dolgod van, itt a megoldás! A Percek alatt lakomát című könyv és DVD pillanatok alatt elkészíthető ínycsiklandó vegetáriánus fogások gyűjteményét tartalmazza a nemzetközi konyha területéről.

– 65 kipróbált recept
- amikkel nem nyúlhatsz mellé: garantáltan azt kapod, ami a képen látsz
– színes, vonzó ételfotók
- 80 színes oldalon

“Kedves főzni szerető olvasók! Sok szeretettel ajánlom ezt a szakácskönyvet mindazoknak, akik már tudják, hogy a vegetáriánus konyha milyen gazdag választékot kínálhat mindnyájunknak. Ugyanakkor azoknak is ajánlom e recepteket, akik eddig azt gondolták – tévesen – hogy a vegetáriánus táplálkozás egyhangú, unalmas, és hogy az embernek, a növényi táplálkozástól olyan lesz a szájíze, mint a lónak. Ha megfőzik ezeket az ételeket, ki fog derülni, hogy pont az ellenkezője igaz az efféle hiedelmeknek. És ha ehhez gondolatban még azt is hozzátesszük, hogy ezeket, az ételeket Istennek ajánlva, még lelki energiával is feltölthetjük, akkor bízhatunk abban, hogy jó ízű, teljesen kielégítő, és egyben szellemi-lelki táplálékhoz jutunk általuk. Sok sikert kívánok, az örömteli “konyházáshoz”!
 –Laár András előadóművész (könyvajánló, Percek alatt lakomát)

 

Megvásárolható: aruhaz.108.hu

 

Izek, imák, India

Ízek, imák, India

Könyv + DVD

„Számomra a főzés a múlt, a jelen és a jövő. Egy mély meditáció, szeretetnyelvünk kifejezése. Különösen igaz ez az indiai konyhára, ahol a sistergő olajban piruló fűszerek felcsapó illata, az ínycsiklandozó ételek látványa, a szín- és ízkavalkád rabul ejtik érzékszerveimet, fogva tartják az elmémet, és elrepítenek egy másik világba, túl az idő és a tér horizontjain… Az indiai konyhában benne rejlik egy nép ősi kultúrája, hagyománytisztelete, a vallásosság, az egészség, az életerő, a szeretet, a tisztelet, az odaadás, az alázat, a művészet…”

Ha eddig tartottál az indiai konyhától, itt az idő, hogy belépj ebbe a varázslatos világba.

 • 108 autentikus indiai recept
 • Megismerheted az indai fűszereket és azok használatát.
 • 75 különleges, színes ételfotó
 • 140 színes oldalon

„Hiszem, hogy a finom étel olyan, mint a boldogság: csak akkor az igazi, ha megoszthatjuk valakivel, akit szeretünk. Az Ízek, Imák, India jóval több, mint egyszerű receptgyűjtemény. A csodálatos vegetáriánus ételek elkészítése közben Hémangi történetein keresztül körbeutazhatjuk a mesés kelet titokzatos tájait, és belekóstolhatunk mindannyiunk legfontosabb táplálékába, a spiritualitásba is.”Steiner Kristóf, újságíró, a Lélekbonbon c. könyv szerzője

Megvásárolható: aruhaz.108.hu

 

A

A kerttől a konyháig

“Úgy gondolom a friss, saját magunk által szedett zöldségeknél nincs jobb. Más az íze, mint a boltinak, ezáltal más lesz a belőle készített étel íze is. A természetes alapanyagok használata egyre inkább a gasztronómia fontos részévé válik. Mi kell ahhoz, hogy szemet gyönyörködtető és ízletes ételt főzzünk, amely elégedetté teszi az érzékszerveket? Semmiképpen sem drága, különleges alapanyagok. A hozzávalói a következők:

Egy nagy adag szeretet. A főzésben ez a legfontosabb tényező. Amikor a háziasszony főz a családjának, a kedvenc fogásaikat készíti, mert így fejezi ki a szeretetét. Nemhiába mondják: az ember szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Lelkesedés és némi fantázia.
Néhány jó recept.
Egészséges, energiadús hozzávalók. Lehetőleg a saját kertünkből, ha nem, a piacról. És ami mindezt megkönnyíti s mindennapi étkezésünket még harmonikusabbá teszi, az éppen az az egyszerű alapelv, melyre a könyvemet is igyekeztem felépíteni: mindig az adott évszaknak megfelelő alapanyagokból készíthető a legolcsóbb és legegészségesebb étel.”

 • 75 különleges, színes ételfotó
 • 140 színes oldalon

 Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének elszakadni a rohanó nagyvárosi világtól, picit megpihenni egy nyugodt és ideális környezetben.  Mindenkinek, akinek a főzés nemcsak unott és kötelező munkát, hanem szeretetteljes gondoskodást jelent. Kaldeneker Györgyszakács

Megvásárolható: aruhaz.108.hu

Angolul is megvásárolható: aruhaz.108.hu

 

Vegetáriánus kalandozás a magyar konyhában

Vegetáriánus kalandozás a magyar konyhában

Ebben a receptkönyvben a klasszikus magyar konyha legjellegzetesebb ételeit gyűjtöttem össze, természetesen vegetáriánus köntösbe bújtatva. Nem titkolt célom, hogy ne csak recepteket adjak át, hanem felhívjam a figyelmet valami másra is, amit fontosnak tartok. Azt mondják, a nagymama sütije mindig finomabb. Vajon mitől? Talán több vajat tett bele? Kevesebb lisztet? Vagy eltitkol előlünk valamit? Nem. Szeretetet és gondoskodást, törődést csempészett bele. Úgy vélem, a legnagyobb öröm, amikor szeretteinknek főzhetünk. Amikor végiggondoljuk, hogy vajon minek örülnének, és elképzeljük, amint elégedett, ragyogó arccal ülnek az asztalnál. Ha ebben a hangulatban állunk a tűzhely mellé, az ételek készítése hétköznapi kényszerből szeretetteljes meditációvá válik. Minden kedves olvasónak kívánok főzéssel eltöltött boldog perceket!

 • 54 klasszikus magyaros recept – vegetáriánus módon
 • a hús elhagyásával is tartalmas, minőségi fogásokat, ízes ételeket kapsz, és
számos ötletet meríthetsz a hús pótlására
 • kipróbált receptek, olyan egyszerűen leírva, hogy bárki el tudja készíteni
 • garantáltan azt kapod, ami a képen látsz
 • 30 színes ételfotó 64 színes oldalon

Megvásárolható: aruhaz.108.hu

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek