Az egyik legfinomabb csatni, amit valaha ettem. Koriander rajongóknak kötelező, változtatás nélkül.
Hozzávalók:
2 dl frissen reszelt kókusz
4 dl összevágott korianderlevél
1 ek olaj
1 kk feketemustár
1 kk urad dhal (fekete lencse, indiai fűszerestől)
½ ek reszelt friss gyömbér
1 indiai zöld chili (ízlés szerint)
1 kk só
Felmelegítjük az olajat, majd kipattogtatjuk benne a feketemustárt. Hozzáadjuk az urad dhalt és aranyszínűre pirítjuk. Az összes többi hozzávalót 1,5 dl víz segítségével simára turmixoljuk. Ha megvan, hozzákeverjük a megpirított fűszereket, és néhány órán át állni hagyjuk.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!
Kedves Hémangi!
Nagyon sokat főzök a könyvedből, de a hozzávalók néha fejtörést okoznak. Brüsszelben lakom, és van itt egy kedvenc indiai boltom, tényleg mindenük van (jó, szambar maszalát még nem találtam). Viszont mindennek kicsit más a neve, például nem urad, hanem urid dál. Ez ugyanaz? A dál nem fekete, hanem sárgás, viszont van urid beans néven fekete, gömbölyű kis valami is. Most akkor melyiket kéne használni? Válaszodat előre is köszi!