Krumpli-zöldbab charchari

A nyár közepén, amikor lépten-nyomon friss zöldséggel találkozunk, szeretem azokat az ételeket, amikkel nem kell túl sok mindent csinálni. Mint ezt a bengáli sabjit, ami gyakorlatilag 20 perc alatt elkészül. Érdemes egy vastag aljú edényben készíteni, a legjobb öntöttvas lábosban vagy wokban.
Yamuna Devi The Art of Indian Vegetarian Cooking című könyvéből.

Hozzávalók:
5 ek ghi (vagy olaj)
½ kk asafoetida
6 curry levél
1 indiai zöld chili (vagy szárított chili ízlés szerint)
¾ kk kurkuma
60 dkg krumpli
40 dkg zöldbab
¼ kk őrölt feketebors
8 db friss bazsalikomlevél
2 kk só
egy csokor korianderlevél apróra vágva

A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk, a zöldbabot is megtisztítjuk és feldaraboljuk. Összevágjuk a chilit és a bazsalikomot. A wokban felmelegítjük a ghit, beletesszük az asafoetidát és a chilit, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a curry levelet és tovább pirítjuk, majd megszórjuk a kurkumával. Elkeverjük, beletesszük a krumplit és a zöldbabot, s felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a bazsalikomot és megsózzuk. Keverés után lefedjük, és közepes lángon főzzük. Most jön a neheze, ugyanis nem szabad megkeverni. Addig főzzük, amíg a víz elfő, a zöldségek pedig odakapnak az edény aljához. Ekkor elzárjuk alatta a lángot, és óvatosan, hogy ne törjük össze a zöldségeket, belekeverjük a korianderlevelet.

P1050585_1

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek