Lauki tamatar sabji – azaz paradicsomos kolbásztök

Kissé tavaszi-nyári, könnyed hangulatú étel, de hát mit tegyen az ember, ha egyszer most van kolbásztök! Mindenesetre nagyon finom étel, rizzsel tökéletes ebéd. Elég egyszerű étel, de nem ízetlen, a fűszerek, a tök és a paradicsom tökéletes harmóniát alkotnak. Ha a kolbásztök még elég gyenge, ne szükség arra, hogy meghámozzuk.
Hozzávalók:
2 ek olaj
1,5 kk egész római kömény
3 babérlevél
1/2 kk asafoetida
50 dkg kolbásztök kockára vágva
4 közepes nagyságú paradicsom lereszelve.
½ kk kurkuma
1,5 kk őrölt koriander
1 kk őrölt római kömény
½ kk chilipor
1,5 kk só
1 ek friss korianderlevél
2 ek joghurt
Egy lábosban felmelegítjük az olajat, majd beletesszük az egész római kömény és a babérlevelet. Kevergetés közben pirítjuk alacsony lángon. Amikor a római kömény megpirult, beleszórjuk az asafoetidát, és fél percig azt is pirítjuk. Hozzáadjuk a tököt és a szokásos módon, reszeléssel (a reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk) pépesített paradicsomot. Beletesszük a többi fűszert: a kurkumát, az őrölt koriandert, az őrölt római köményt, a chilit és a sót. 15-20 percen keresztül főzzük, ezalatt a tök megpuhul, a paradicsom pedig besűrűsödik. Ha készen van, elkeverünk benne 2 ek joghurtot, és az apróra vágott, friss koriandert.

Kissé tavaszi-nyári, könnyed hangulatú étel, de hát mit tegyen az ember, ha egyszer most van kolbásztök! Mindenesetre nagyon finom, rizzsel tökéletes ebéd. Elég egyszerű étel, de nem ízetlen, a fűszerek, a tök és a paradicsom tökéletes harmóniát alkotnak. Ha a kolbásztök még elég gyenge, nem szükséges meghámozni. Egyébként a receptben kockára vágott tök nálam azért nem annyira kocka alakú, mert amikor felvágtam, még úgy volt, hogy mást készítek belőle.

lauki

Hozzávalók:

2 ek olaj

1,5 kk egész római kömény

3 babérlevél

1/2 kk asafoetida

50 dkg kolbásztök kockára vágva

4 közepes nagyságú paradicsom lereszelve.

½ kk kurkuma

1,5 kk őrölt koriander

1 kk őrölt római kömény

½ kk chilipor

1,5 kk só

1 ek friss korianderlevél

2 ek joghurt

Egy lábosban felmelegítjük az olajat, majd beletesszük az egész római kömény és a babérlevelet. Kevergetés közben pirítjuk alacsony lángon. Amikor a római kömény megpirult, beleszórjuk az asafoetidát, és fél percig azt is pirítjuk. Hozzáadjuk a tököt és a szokásos módon, reszeléssel (a reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk) pépesített paradicsomot. Beletesszük a többi fűszert: a kurkumát, az őrölt koriandert, az őrölt római köményt, a chilit és a sót. 15-20 percen keresztül főzzük, ezalatt a tök megpuhul, a paradicsom pedig besűrűsödik. Ha készen van, elkeverünk benne 2 ek joghurtot, és az apróra vágott, friss koriandert.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek