Mangós tápiókapuding

A tápiókagyöngy a manióka gyökér keményítőjéből készül. Önmagában ízetlen, főzés közben zselés állaga lesz, és áttetszővé válik. Elsősorban desszerteket (pudingokat) készítenek belőle, de mártások, levesek sűrítésére is használható.

Az alábbi recept mangóval készül, de ízlés szerint más gyümölcsöt is tehetünk bele, vagy akár fahéjat, kókusztejet, kókuszt, karamellt is.

Hozzávalók:

4 dl víz

8 dl tej

15 dkg tápiókagyöngy

5 ek cukor (vagy ízlés szerint más alternatív édesítőszer)

1 puha, érett mangó

2 vaníliarúd

A tápiókagyöngyöket felöntjük a 4 dl vízzel és negyed órára állni hagyjuk. A mangót megtisztítjuk és lereszeljük, a vaníliarudakat kikapargatjuk. A tejet feltesszük forralni a cukorral és a vaníliával, s ha felforrt, beletesszük a tápiókát. Addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök már majdnem áttetszővé válnak, ekkor hozzáadjuk a mangót, és tovább főzzük, amíg besűrűsödik a puding.

tapioka_puding2

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek