Mangós tápiókapuding

A tápiókagyöngy a manióka gyökér keményítőjéből készül. Önmagában ízetlen, főzés közben zselés állaga lesz, és áttetszővé válik. Elsősorban desszerteket (pudingokat) készítenek belőle, de mártások, levesek sűrítésére is használható.

Az alábbi recept mangóval készül, de ízlés szerint más gyümölcsöt is tehetünk bele, vagy akár fahéjat, kókusztejet, kókuszt, karamellt is.

Hozzávalók:

8 dl tej

15 dkg tápiókagyöngy

5 ek cukor (vagy ízlés szerint más alternatív édesítőszer)

1 puha, érett mangó

2 vaníliarúd

A tápiókagyöngyöket negyed órára beáztatjuk: felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A mangót megtisztítjuk és kockára vágjuk, a vaníliarudakat kikapargatjuk. A tejet feltesszük forralni a cukorral és a vaníliával, s ha felforrt, beletesszük a megmosott tápiókát. Hozzákeverjük a mangót is, és addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök áttetszővé válnak, s a puding besűrűsödik. Ez 10-15 percet vesz igénybe.

tapioka_puding2

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek