Marcipánkrémmel töltött bonbon

A bonbonkészítés néhány éve már a fejemben motoszkál. Valójában egyszer már nekiláttam, de kudarcot vallottam. Ennek az volt az oka, hogy okosabb akartam lenni, mint azok, akik már kipróbálták. Hiába volt a receptben, hogy kétszer kell kikenni a formát csokival, azt gondoltam, elég lesz egyszer is. Nem lustaságból nem követtem az utasítást, hanem azért, mert minden fázis után meg kellett várni, hogy megszilárduljon a csoki, és mivel először csináltam, már alig vártam, hogy kész legyek, és csodálhassam az első saját készítésű bonbont. Végül aztán nem volt mit csodálni. El is ment a kedvem egy időre – jó két évre. De néhány hete megint nem hagy nyugodni a dolog. Elhatároztam, hogy másodszor is nekiugrok, valami nagyon egyszerű fajtával, hogy biztos legyen a siker. Bonbon mánia oldalát már régóta követem, csodaszép dolgokat készít. Kézenfekvő volt, hogy tőle lesek el valamit. Aztán húsvét előtt kicsivel megjelentek nála a saját készítésű csokitojások (a recept egyébként a Kifőztükben is szerepelt, ha még nem ismered, töltsd le). Gyönyörűek voltak! Annyira megtetszett a töltelék, hogy el is határoztam: alkalmas másodszori nekifutásra. Immár türelmes voltam, kétszer kikentem a formát csokival, hűtöttem, mindent megtettem, ahogy az a receptben volt. Az eredmény nem is maradt el: rövid időn belül bonbon formájú bonbonok születtek. Bonbon mánia, köszönöm az ötleteket és az új lelkesedést!
Nekem ebből a mennyiségből 18 db lett.

Hozzávalók:
A csokiburokhoz:
10 dkg étcsokoládé (70 %-os)

A töltelékhez:
3 ek tejszín
5 dkg fehér csoki
7 dkg marcipán
pár csepp narancs aroma

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk. A szilikon bonbonforma belső üregeit egy ecset segítségével kikenjük csokival. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Ha megvan, kikenjük másodszor is, és újból hűtőbe tesszük. Megcsináljuk a krémet: egy kicsit felmelegítjük a tejszínt, majd beletördeljük a fehér csokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a lereszelt marcipánt. Addig melegítjük és kevergetjük, míg egynemű krémet kapunk. A végén hozzáöntjük a narancs aromát, és elkeverjük. Ha kihűlt, megtöltjük vele a formákat, úgy, hogy egy kis hely maradjon a bonbonok lezárásához. Újra felmelegítjük az étcsokoládét, majd megtöltjük vele a formákat, a felesleget pedig habkártyával lehúzzuk. Ismét visszarakjuk a hűtőbe, és kb. egy órán keresztül ott hagyjuk. Ha teljesen megszilárdult, óvatosan kifordítjuk a bonbonokat a formából.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek