Masala alu-began

Hozzávalók:

1 nagyobb padlizsán
2 ek olaj
1 zöld chili
¼ kk asafoetida
1,5 kk kurkuma
2 paradicsom reszelve
1 ek reszelt gyömbér
3 közepes krumpli megpucolva, másfél cm-es kockára vágva
1 kk cukor
2 kk só
1 kk garam masala
egy csokor apróra vágott korianderlevél

A padlizsánt hámozás nélkül másfél cm-es kockákra vágjuk és forró olajban sötétbarnára sütjük. Egy lábosban felhevítjük a két evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a chilit és az asafoetidát. Hozzáadjuk a kurkumát, a reszelt paradicsomot és a gyömbért. Beletesszük a krumplit, és 2-3 percig kevergetjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, cukrozzuk, és addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Ha megpuhult, hozzáadjuk a garam masalát, beletesszük a kisült padlizsánt, és összekeverjük. Ha túl száraz, adunk még hozzá vizet, hogy kellemesen szószos legyen. Összeforraljuk és belekeverjük a korianderlevelet. Rizzsel tálaljuk.

P1040041_1

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek