Néhány hete sütöttem ezt a tortát, vasárnapi édességnek ajánlom téli napokra. Esetleg ötórai teához 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
egy csipet só
2 érett banán
6 ek joghurt
1 tk szódabikarbóna
0,6 dl olaj
12 dkg cukor
3 ek csokiforgács (elhagyható)
3 ek őrölt mogyoró (elhagyható)
A krémhez:
25 dkg mascarpone
4 ek porcukor
4 ek őrölt mogyoró (vagy dió)
2 ek joghurt
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Egy villával pépesítjük a banánt, hozzáadjuk a liszthez, és beletesszük a többi hozzávalót is. Kiolajozunk és lisztezünk egy kisebb tortaformát, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben lassan sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Kikeverjük a mascarponét, a porcukrot, a mogyorót és a joghurtot. Ha túl sűrű, még higíthatjuk joghurttal.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével. A másik felével kívülről bevonjuk, és kókuszcsipsszel díszítjük.
Draga Hemangi,
Hany fokon sutotted?
A.
A lassan sütjük az mit jelent pontosan? kis hőmérsékleten ( gáznál mondjuk 3-4-es fokozaton ) kb meddig? köszi:)
Hát erre legszívesebben azt válaszolom, hogy amíg meg nem sül. Sosem az időt kell nézni, hanem azt, hogy mikor van kész. Tűpróbával ellenőrizd. Azt meg tudom mondani, hogy kb. 40 perc, de ez nálad lehet, hogy 50, lehet, hogy 35.