Mascarponés banántorta

 

Néhány hete sütöttem ezt a tortát, vasárnapi édességnek ajánlom téli napokra. Esetleg ötórai teához 🙂

 

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg liszt

1 tk sütőpor

egy csipet só

2 érett banán

6 ek joghurt

1 tk szódabikarbóna

0,6 dl olaj

12 dkg cukor

3 ek csokiforgács (elhagyható)

3 ek őrölt mogyoró (elhagyható)

A krémhez:

25 dkg mascarpone

4 ek porcukor

4 ek őrölt mogyoró (vagy dió)

2 ek joghurt

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Egy villával pépesítjük a banánt, hozzáadjuk a liszthez, és beletesszük a többi hozzávalót is. Kiolajozunk és lisztezünk egy kisebb tortaformát, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben lassan sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Kikeverjük a mascarponét, a porcukrot, a mogyorót és a joghurtot. Ha túl sűrű, még higíthatjuk joghurttal.

A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével. A másik felével kívülről bevonjuk, és kókuszcsipsszel díszítjük.

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek